Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Σήμερα κυκλοφόρησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το πρώτο φυλλάδιο του συνδυασμού «Η Λήμνος Διεκδικεί» του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Μπουλώτη.

Με το σύνθημα «Η Λήμνος διεκδικεί. Εσύ;», στο έντυπο του συνδυασμού, αναφέρονται μεταξύ άλλων οι άμεσες προτεραιότητες, ο δεκάλογος της δημοτικής αρχής που θα προκύψει, αλλά και το μήνυμα του Δημήτρη Μπουλώτη προς του δημότες.

Ειδικότερα:

«Η Λήμνος διεκδικεί. Εσύ;

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το τελευταίο διάστημα, τόσο η χώρα όσο και το νησί μας, βρίσκονται στη δίνη μιας κρίσης, που ξεκινώντας από οικονομικούς όρους, κατέληξε να είναι κρίση κοινωνική, αξιών και προοπτικής.

Η Λήμνος έχει βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, βιώνοντας την σταδιακή υποβάθμιση ή κατάργηση κρίσιμων και ζωτικών υπηρεσιών, σε βαθμό τέτοιο που να έχει σχηματοποιηθεί η αίσθηση μιας σταδιακής αποχώρησης του κράτους, όπως το γνωρίζαμε ως σήμερα, από το νησί μας. Το κενό αυτό έχει κληθεί πολλαπλώς να καλύψει η επίσης δοκιμαζόμενη και βαλλόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Δήμου.

Και πραγματικά, το κρίσιμο αυτό διάστημα, ο Δήμος Λήμνου κατόρθωσε να καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως νησίδα παραγωγής έργου, καταφύγιο προάσπισης του νησιού, προπύργιο των δίκαιων διεκδικήσεων των κατοίκων.

Η Κίνηση Πολιτών της Λήμνου «Η Λήμνος Διεκδικεί», που συγκροτείται από γνωστούς και καταξιωμένους συμπολίτες μας, στη βάση αρχών και ιδεών, και όχι στη βάση κοινής κομματικής καταβολής ή διανομής αξιωμάτων, προέκυψε από την ανάγκη ο Δήμος Λήμνου, ως αυτοδιοικητικός οργανισμός και ως σύνολο πολιτών, να αποτελέσει:

μηχανισμό παραγωγής διαδικασιών και υποδομών, για τη βελτίωση των υπηρεσιών, τόσο σε καθημερινή βάση όσο και μακροπρόθεσμα,

ασπίδα υπεράσπισης της νησιωτικότητας και των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων μας, εφαλτήριο διεκδίκησης ενός δίκαιου κράτους σε τοπικό επίπεδο, που δε θα απειλεί, αλλά θα μεριμνά για τους πολίτες του.

Δημιουργήθηκε με βάση την κοινή αποδοχή της υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και υποδομών και της δημοκρατίας, όπως αυτά εκφράζονται σε τοπικό επίπεδο.

Θέματα, που αν και δεν είναι στις άμεσες αρμοδιότητες του Δήμου, είναι σίγουρα για μας στις άμεσες προτεραιότητες μας και σαν τέτοια καταγράφονται: η βελτίωση της προσβασιμότητας στο νησί ενάντια στα προβλήματα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων, η ανατροπή του αισθήματος εγκατάλειψης λόγω της κρατικής αδιαφορίας, η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στα θέματα υγείας με την αναβάθμιση του νοσοκομείου και την στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την συνακόλουθη αύξηση της απασχόλησης ενάντια στην κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών, η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα με τη δυναμική απαίτηση για την επίλυση προβλημάτων, όπως αυτό των κουνελιών, η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, η τουριστική ανάπτυξη με στόχευση και εξωστρέφεια.

Γιατί το κύριο στοιχείο που μας ενώνει και μας οδηγεί να αγωνιστούμε

είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, είναι η Λήμνος και η προοπτική της,

είναι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.»

Οι νέοι καιροί δημιουργούν νέες προκλήσεις

«Τα νέα προβλήματα απαιτούν νέες και σύνθετες λύσεις. Αυτό που κυρίως χρειάζεται, όμως, είναι μια νέα προοπτική βασιζόμενη σε στέρεες βάσεις. Συνέπεια, προοπτική, ήθος, αξιοπιστία, ελπίδα, σκληρή δουλειά κι εντιμότητα, είναι τα βασικά συστατικά για την επιτυχία του Αύριο.

Το Αύριο δε θέλουμε να γραφτεί με την απουσία μας. Το Αύριο θέλουμε να το διαμορφώσουμε όλοι μαζί. Ενωτικά, συνθετικά, ομαδικά, αλλά και αγωνιστικά, δυναμικά, διεκδικητικά.

Γι’αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας μαζί και τον καθένα ξεχωριστά σε κοινή συστράτευση, σε κοινό αγώνα, σε ομαδική δουλειά.

Και θα πετύχει!

Ο Δεκάλογος της νέας Δημοτικής Αρχής, που θα προκύψει από την παρούσα

Δημοτική Κίνηση είναι:

1| Υψηλή ποιότητα δημοτικών υπηρεσιών στους κατοίκους όλης της Λήμνου, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα καθημερινότητας.

2| Ορθολογική διαχείριση των πόρων για την ολοκλήρωση και τη βελτίωση των βασικών υποδομών, με στόχο την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών.

3| Ανάδειξη των θεμάτων του περιβάλλοντος και χωροταξικού σχεδιασμού σε ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας και προοπτικής.

4| Ιδιαίτερη μέριμνα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας και της πρόνοιας. Ενίσχυση των υφιστάμενων δομών και επέκτασή τους.

5| Εντατική ενασχόληση με τα θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας. Ενίσχυση των ερασιτεχνικών δράσεων.

6| Η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, η αλιεία, πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν προνομιακό πεδίο για τη Λήμνο.

7| Στήριξη του μεταποιητικού τομέα, με στόχο τη διατήρηση και την επέκταση του.

Διασύνδεσή του με τον πρωτογενή και τριτογενή τομέα του νησιού.

8| Στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας στον τομέα του τουρισμού. Ανάδειξη της ιστορίας, της λαογραφίας, των μνημείων και της φυσικής ομορφιάς της Λήμνου.

9| Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, με αίσθημα δικαίου κι ευθύνης. Υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα ζητήματα που τον αφορούν. Καθημερινή επαφή στα πλαίσια ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.

10| Αγωνιστική διεκδίκηση σε όλους τους κρίσιμους τομείς του νησιού που πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ενεργοποίηση στα πλαίσια της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων, με στόχο η ενωμένη φωνή της Λήμνου να ακούγεται δυναμικά, τόσο μέσα στο νησί όσο και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.»

Μήνυμα Υποψηφίου Δημάρχου:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με παρότρυναν και με στήριξαν στο να πάρω την πραγματικά δύσκολη απόφαση, να συντονίσω μια νέα συλλογική προσπάθεια για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Η Λήμνος και ολόκληρη η πατρίδα μας, βιώνει τις επώδυνες συνέπειες της κρίσης, η οποία πλέον έχει πάψει να είναι μόνο οικονομική και έχει γίνει κοινωνική και θεσμική.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία συνεχώς υποτιμάται και αποδυναμώνεται από το κεντρικό κράτος, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ανάχωμα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Αυτή την αυτοδιοίκηση επιθυμώ να υπηρετήσω και καλώ σε συστράτευση όλους αυτούς που, πέρα από κόμματα, θεωρούν ότι η Λήμνος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ενός Δήμου, ο οποίος θα προχωρά μπροστά, θα στηρίζει και θα στηρίζεται στους δημότες του, θα αγωνίζεται και θα δημιουργεί.

Μια Λήμνο που διεκδικεί.

Δημήτρης Μπουλώτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Λήμνου»

Σχόλια